fotomaatjes

Foto galerij

Hieronder vind je de resultaten van afgeronde foto-opdrachten.

Techniek

december 2021

Vang de schoonheid van mechanische constructies in een plaatje. Van treinen tot horloges, van hijskranen tot bestek…

Paddenstoelen

november 2021

De herfst is weer begonnen en de paddenstoelen schieten als paddenstoelen uit de grond. Geef door middel van je foto een inkijkje in dit wereldje en probeer de paddenstoel in een mooie compositie te ‘vangen’. Eventueel hanteer je een vrijere interpretatie van het onderwerp ‘paddenstoel’.

Terras

september 2021

We zijn allemaal weer blij dat we van de horeca gebruik mogen maken. Maak een pakkende foto van een terras.

Vakantie 3-luik en nog een keer…

augustus 2021

Of je nu op vakantie gaat of niet, de vakantieperiode is de moeite waard om in beeld te brengen. Doe dit door middel van een 3-luik: 3 foto’s die een duidelijke relatie met elkaar hebben. Op welke wijze die relatie tot uiting gebracht wordt, is aan de fotograaf.

Kon je bij een van de eerdere opdrachten niet goed kiezen uit je gemaakte foto’s, of heb je het gevoel dat je beter had gekund? Doe het dan nog eens. Kies één opdracht die je al eerder gedaan hebt en lever nog eens een extra foto in, als herkansing of als aanvulling.

Beweging

juni 2021

In tegenstelling to film of video is een bewegingsactie niet vast te leggen op een foto, immers het beeld staat stil. Wel kunnen we een beweging suggereren op een foto b.v. door bewegingsonscherpte van voor- of achtergrond. Er zijn nog andere manieren (compositie) maar voor deze opdracht maken we bewust gebruik van een bepaalde sluitertijd om actie in de foto te krijgen.

Architectuur

mei 2021

Fotografeer je favoriete gebouw in je eigen dorp of stad. Beperking: de voordeur of entree mag niet zichtbaar zijn op de foto, en maak de compositie spannend.

Abstract

april 2021

Maak een abstracte foto waarbij je geen idee meer hebt van de schaal. Zorg ervoor dat het beeld een interessante compositie van lijnen, vormen en of vlakken heeft.

Portret naar voorbeeld

maart 2021

Ga op zoek naar wat jij een mooie portretfoto vindt (krant, tijdschrift, boek, internet). Maak deze foto na met een door jouzelf gekozen model. Probeer zo goed als mogelijk de sfeer, pose en compositie van je voorbeeld na te bootsen. Het model hoeft geen gelijkenis te vertonen, maar het mag natuurlijk wel.

Sneeuw en ijs

februari 2021

Laat zien hoe mooi sneeuw en ijs zijn en/of hoe het onze omgeving verandert.

Alleen

februari 2021

In deze tijd van (gedwongen) isolatie een foto maken waarin de eenzaamheid to uiting komt.

Structuur

januari 2021

In de foto moeten het lijnenspel of de vlakverdeling de hoofdrol spelen. En dat kan alles zijn, spoorrails, gebouwen maar ook boomschors.

De donkere dagen

december 2020

Leg de sfeer vast van deze wintertijd, i.e. Sinterklaas/Kerst/Oud-en-Nieuw waarin we veel in het donker leven.